سحر عبدالهي با اشاره به کاربرد اين کاخ تابستاني در زمان فوزيه و ثريا اظهار داشت: در سالهاي 1340 تا 1345 به دستور فرح پهلوي تمامي پردهها، دکوراسيون و مبلمان اين کاخ توسط دکوراتورهاي فرانسوي به صورت کامل تغيير کرد.
وي اضافه کردن آسانسور، تبديل شيشههاي طبقه همکف به ضد گلوله و تبديل زيرزمين اين کاخ به سالن سينما و موزه اختصاصي فرح را از ديگر تغييراتي اعلام کرد که به دستور فرح در طول اين سالها صورت گرفت.
راهنماي موزه کاخ موزه ملت، اين نمايشگاه را دربرگيرنده دکوراسيون داخلي از اموال کاخ ملت و مربوط به دوره پهلوي دانست که تاکنون در مخازن موزه نگهداري ميشدند.
اين آثار شامل وسايل تزئيني، مجسمه، آباژور، سرويس مبلمان و ... است که از 25 آبان ماه به مدت 20 روز در برابر ديد عموم گذاشته ميشود.
گچبريهاي ظريف و زيباي درون کاخ کار دستهاي هنرآفرين استاداني چون غلامرضا پهلوان(استادقزويني) عبدالکريم شيخان،حسين کاشي و رضا ملائکه است.سنگهاي مرمر سرسراها مربوط به معادن يزد و تربت حيدريه و توسط استاد لرزاده اجرا شده است.
دو پرده ابريشم و حرير گلدوزي شده با نخ ابريشم، کار دست هنرمندان چيني واقع در تالار نشيمن طبقه اول قرار دارند.
ميز تحرير متعلق به ماري آنتوانت ملکه معدوم فرانسه در انقلاب کبير که توسط فرح از عتيقه فروشيهاي فرانسه خريداري شده از ديگر آثاري است که در اين کاخ به چشم مي خورد./118
انتهای پیام/